»Ko smo med vojno kuhali iz droži, smo jedi poimenovali tako, da so nas spominjale na preteklost – ocvrte zrezke ali piščančja jetrca. To nas je ohranjalo povezane z življenjem, ki smo ga nekoč poznali.«
»Priporoča se, da jed med segrevanjem mešamo, saj tako zagotovimo enakomernejše pogrevanje celotne jedi.«
»To so vojni zločini in to je treba tako poimenovati.«
»Snemanje naju je zbližalo bolj kot kar koli drugega v preteklosti.«
»Izgnali so me tisti, ki na tem prostoru, ki ga je domači filozof poimenoval sarajevski bazen, že 25 let obvladujejo instrumente oblasti v kulturi, tako kot vojni dobičkarji obvladujejo svoj vojni plen.«
»Veliko je bilo narejenega tako, da nas je vse presenetilo. Tudi sam začetek vojne.«
»Pri ohlajanju jedi se držimo pravila, da jed na pultu ne počiva več kot dve uri – še bolje pa manj.«
»Najboljša kuhinja je tista od doma. Rad delam z osnovnimi francoskimi recepti. Enostavno. Takšne jedi so mi najljubše.«
»Slovesnost ob 80. obletnici konca druge svetovne vojne bo posvečena spominu na preteklost, izrazu hvaležnosti ter razmisleku o vrednotah, ki nas povezujejo.«
»Ljubljano je poimenoval 'Ldžubldžana'.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju